main banner

O nouă iniţiativă la Vorniceni

 

 

Dacă încerci să o iei la pas prin Vorniceni vei constata că încet, încet modernizarea se resimte şi aici . Pe lângă numeroasele case noi sau din cele vechi modernizate, prin efort propriu, mai ales a tinerilor plecaţi peste hotare iată că şi Consiliul Local, Primăria comunei Vorniceni a început să-şi pună în aplicare proiectele mai vechi şi mai noi . Printre acestea au demarat câteva lucrări absolut necesare pentru locuitorii aşezărilor din comuna Vorniceni . Se pot enumera următoarele : înnoirea trotuarului , pentru a uşura deplasarea mijloacelor de transport şi direcţionarea circulaţiei pietonilor ; acesta se realizează pe o lungime de 1,1 Km cu o echipă angajată de primărie şi care costă 57,85 mii Lei , bani din bugetul local . La şcolile şi grădiniţele din localităţile Vorniceni şi Dealu-Crucii s-au instalat parcuri de joacă pentru prichindei, constând în scrânciobe, balansoare, tobogane, carusele şi altele, plătite tot din bugetul local, cu valoarea de 68 mii Lei  .

La fiecare instituţie, în staţiile de microbuz s-au instalat banci rezistente pentru odihnă . Ceea ce ne mulţumeşte, pe localnici, este că deja cei cu „aere” de aşa zişi „eroi” au început a le distruge . Oare organele de poliţie nu văd ? De ce nu fac controale, la ore târzii, sau pe la troiţe (locuri preferate de aceşti răufăcători) ? Sătenii se şi tem să iasă din casă, noaptea, pentru că grupuri din aceştia îi ameninţă şi le fură agoniseala mică pe care o au . Ne întrebăm cu ce au rămas în minte din educaţia făcută în familie şi la şcoală aceşti indivizi ?

Înşiruind şi alte lucrări iniţiate de primărie, ajutată de unii cetăţeni voluntari amintim : împietruirea unor drumuri locale rămase nemodernizate, la care s-au folosit 47 mii Lei din bugetul local şi la solicitarea expresă a unui mare număr de localnici s-a trecut la refacerea unor poduri peste pârâul Ibăneasa spre sole întinse de pe moşia Vorniceni . Deosebit de bune au fost turnate betoane la podurile de la Ruptură, Pustoaia şi Davidoaia . Toate au costat 12 mii Lei  şi cel puţin podul de la Pustoaia a uşurat transportul reducând traseul cu şase Km . Aceste iniţiative sunt de apreciat şi ne dovedesc faptul că banii adunaţi la bugetul local se cheltuiesc cu chibzuinţă . De asemenaea apreciem că şi primarul T. Leampăr şi viceprimarul C. Curcă se implică personal în supravegherea şi controlul la locul lucrărilor care se efectuează .

Ne dorim ca şi pe viitor fondurile să fie cheltuite cu multă grijă şi responsabilitate iar în primărie să fie unitate de acţiune spre binele întregii comunităţi .

 

Vă dorim succes !

 

 

 

Prof. Gherman Gheorghe

 

Meniu

Legaturi

Contor vizitatori

105957
Vizitatori online 29